Atelier BrandMeester

Wil je ook een review schrijven?

Stuur dan je verhaal (max. 50 woorden) en een foto naar mij. Of nog beter: zet je recensie op Google Maps zodat je je enthousiasme met iedereen kan delen!

Bij Android of I-phone: klik je in het onderstaande kaartje op 'Grotere kaart weergeven' en scroll je vervolgens naar beneden tot je 5 lege sterren ziet.

Op je computer: klik je op 'Grotere kaart weergeven' en zie je vervolgens linksboven in het blauwe vlak de link naar 'reviews'.


buitenhaard UFO-80 buitenhaard UFO-80

Geen woorden voor zo mooi, de UFO 80 in Bloemendaal.


terrashaard classic terrashaard classic

Ingewijd!

Wij zijn er erg blij mee!

Hartelijke groet,

Ton en Margon uit Bunde, Zuid-Limburg.


terrashaard classic terrashaard classic

Beste Edwin,

Geweldige kachel!

Groeten,

Thea.


BrandMeester Big

Hoi Edwin,

Ik geniet nog steeds van de mooie kachel die ik een aantal jaren geleden bij je gekocht heb.

Groeten,

Paula.


terraskachel Big Amersfoort

Hoi Edwin,

Na drie jaar nog steeds erg blij met mijn Big terraskachel!

Groeten,

J. V. te A.


BrandMeester Ufo

Hoi Edwin,

onze tuin is helemaal klaar en we hebben genoten van een prachtige dag met temperaturen tot 20 graden. We sluiten af met een mooi haardvuur. De ufo doet het prima ! Lekker warm ! Bedankt nogmaals voor je creatie.

Groeten,

Nathalie uit Emblem-België.Beste Edwin,

De Ufo viel in erg goede aarde!

Vriendelijke groet,

Janthe.


eigen huis en tuin eigen huis en tuin eigen huis en tuin

Voor de aflevering van Eigen Huis en Tuin van RTL4 op 9 april 2016 heeft BrandMeester een model Big geleverd voor plaatsing onder een veranda in Zoelen. Deze kachel is met een dakdoorvoer geplaatst en is afgewerkt met hittebestendige lak.

RTL4 Eigen huis en tuin afl.15
9 april 2016


Beste Edwin,

We genieten enorm van de vuurschaal die ik in december bij je gekocht heb. Vriendelijke groet!

Irene van Sprang


Hé Edwin,

Eerste testronde is zeer geslaagd verlopen! Binnen no time op temperatuur, eenvoudig te reguleren met bescheiden hoeveelheid hout en vanaf 't eerste blokje een mooie wit-blauwe rook!

Gerookte ribbetjes en marshmallows roosteren met de kleine na de bbq. De haard is een aanwinst! Quality time!

Jort uit Den Haag


We zijn tijden op zoek geweest naar een lekker grote tuinkachel waarin we ook moeiteloos grotere stukken hout en takken konden opstoken om onze bostuin op te ruimen. Toen kwamen we bij toeval de UFO van BrandMeester tegen.
De kachel voldoet helemaal aan onze wensen; je kunt er lekker veel in opstoken zonder in de rook te zitten. Daarnaast kunnen we na de opruimwerkzaamheden ook genieten van een geweldig vuurtje en hem daarna veilig uit laten branden zonder bang te zijn dat er ongewenst iets anders in brand gaat.
Het is natuurlijk ook mogelijk om hem met kleinere hoeveelheden hout te stoken; ook dan zit je niet in de rook. De UFO heeft een mooi retro design, beetje Space-Age (hij doet zijn naam eer aan), en is robuust uitgevoerd. Wij zijn er erg blij mee!

Fam. Raad, Nuenen.


terrashaard Big met verlenging bij Gert-Jan

Beste Edwin,

Eindelijk fikkie stoken zonder dat alle buren in de rook zitten. Hij brandt geweldig en geeft veel warmte af. Heerlijke avonden buiten!

Gert-Jan Schoppert, Utrecht.


Monsterhaard-vanderlinden

Hoi Edwin, We zijn dik tevree over de haard. Ze brandt als een tierelier!

Fam. van der Linden. Houten


Edwin Brand vertelt over de visie van Atelier BrandMeester bij RTV Bunschoten.


BrandMeester in het Algemeen Dagblad, 17 december 2014.

Klik op de foto voor de link naar het artikel.

BrandMeester in het AD, foto: Marieke Henry.

foto: Marieke Henry.


terraskachel Big met naar voren gewerkt snuitje

Een klant van BrandMeester van het eerste uur wilde na vele jaren stookplezier een buitenkachel met deurtje. Zijn oog viel op een bijzondere BrandMeester Big, met een naar voren gewerkt snuitje. Ik heb hem onder de veranda geplaatst met twee bochten in de pijp.

'Beste Edwin,
Hierbij een foto van de kachel. Hij ziet er erg leuk uit en wordt echt gloeiend heet!
Groeten, Han Mossink.'


terraskachel met deur met ingelaste initialen

'In het weekend van 5 sept 2014 begaf onze gietijzeren buitenkachel het. Op internet zoekende kwam ik op de site van Edwin Brand terecht. De foto’s, de verhalen en de info nodigden mij uit contact op te nemen met Edwin.
Ik kon zaterdag langs komen om vijf uur. Edwin was onderweg en hij zei: ik maak altijd een afspraak met de mensen zodat we de tijd hebben om rustig een kachel te bekijken. We hebben leuk over kachels en het branden gepraat. Er stond één model bij die mij meteen aansprak.
Kan er ook nog iets van tekst op? Geen probleem. Dat werd NL 59. De initialen van mijn vrouw en haar geboortejaar. Een verjaardag cadeau. Ook een gaatje onder in de kachel gemaakt, om eventueel regenwater af te voeren.
Kachel mee, en ‘s avonds gestookt. De verwachting is waargemaakt. Wat een hitte!
Verbazend dat als je met het deurtje dicht stookt, het qua geluid lijkt alsof de kachel op wil stijgen. Dus niks meer blazen en of wapperen. Hij brand ook goed schoon. De volgende morgen vindt je as en een ietsje aan kooltjes. Wij zijn blij met onze kachel.'

Amsterdam / Lemmer, George en Nicole


Monsterhaard bij Huize Marja in Zoutelande.

Beste Edwin,

Wij krijgen veel enthousiaste reacties, wij vinden zelf dat hij sfeer brengt op het terras, zowel in het donker als overdag.
Dit is méér dan een buitenhaard. Het is een kunstwerk!

Hieronder een paar reacties van gasten:

 • meisje van een jaar of 8 bij binnenkomst:
  "wanneer mogen we het monster laten branden?"
 • "hij is nog leuker dan op de website"
 • "hij is bijna een beetje eng als 'ie brandt"
 • "mogen we 'm ook gebruiken? Het lijkt wel kunst!"
 • Succes met al je prachtig werk!

   

  groetjes, Erik en Milou. Groepsaccommodatie Huize Marja Zoutelande, Zeeland. www.huizemarja.nl


  terrashaard met deur bij Theo

  'Toen wij op bezoek waren bij vrienden, stak Frits een vuurtje aan in een kachel van BrandMeester. Tussen de gerechten door even genieten van vuur.
  Frits was erg enthousiast over de kachel. Hij vertelde dat het een oude gasfles was en dat een kunstenaar deze kachel had gemaakt. De kachel brandde erg goed. Je kunt hem gemakkelijk op meerdere plaatsen neerzetten. Mijn vrouw en ik waren direct enthousiast!
  Om onze zomeravonden te verlengen besloten we om zo'n kachel te kopen. Bij aankomst in Spakenburg werden we ontvangen door Edwin. Volgens mijn vrouw een opgeruimde kunstenaar, die ons op een zeer vriendelijke en hartelijke wijze te woord stond.
  Mijn vrouw was meteen verkocht en ik ook, omdat ik altijd vuur en vuur maken boeiend en rustgevend vind.
  Nu gaan we 2 a 3x per week fikkie stoken. Onder het genot van een lekker glas wijn genieten we van de mooie avond. De gerecyclede kachel is een waar kunstobject, waar je heerlijk van kan genieten.'

  Theo Mommers, Eindhoven.  vdkley (81K)

  Beste Edwin,

  Zoals beloofd, hierbij nog een foto van de haard.
  Met een mooi vuurtje erin.

  We zijn hartstikke blij met deze haard. Hij staat perfect in de veranda en we kunnen er een serieus vuur in stoken. Ook de pijp werkt uitstekend, we hebben onder het afdak bijna geen rook. Goed dat we uiteindelijk voor de liggende versie hebben gekozen, omdat daar wat grotere stukken hout in kunnen. Het pitje bovenop hebben we helaas nog niet uit kunnen proberen. Het is niet echt de tijd voor Gluhwein....

  Dank voor je hulp bij het plaatsen van de haard en toebehoren.

  Rachel en Coen uit Naarden.


  RTL4 jan 2014BrandMeester bij RTL4 in de 'organische loungetuin'.
  Januari 2014.  paula-haaren Hoi Edwin
  Geweldige kachel, zelfs eitje koken in de regen gaat prima, zoals je ziet. Ik heb er wel een verrijdbaar plateautje onder gemaakt, zodat ie her en der kan staan. Dat is superhandig op m'n granieten tegels!
  Ik heb er zelfs een mooie houtopslag bij, zodat al m'n vrienden nu hun afvalhout naar mij brengen.
  Ga zo door!

  Groetjes,
  Paula uit Haaren (Brabant).


  duinkerken-gastenboek (73K) Goedendag Edwin,
  Zoals beloofd hier een paar foto's van onze kachel die wij vorig jaar hebben opgehaald bij jou. Mijn ouders hebben er vorig jaar eerst 1 gekocht,toen kocht mijn tante er ook 1 en ook mijn broertje en dus wij ook. Wij hebben er al heel veel plezier van gehad en hebben er afgelopen weekend weer heerlijk van genoten icm onze eerste bbq van het jaar . Vanmiddag heb ik nog een verlenging van de pijp opgehaald bij je en zoals je kan zien zit die er ook al tussen en nu komt de rook mooi boven de schuurtjes uit. Nogmaals dank voor de snelle service.

  Fam. Duinkerken uit Wapenveld.


  BrandMeester buitenkeuken

  'Eindelijk... een compacte maar veelzijdige buitenkeuken die ook gewoon in een normale stadstuin past.

  Het indirecte bbq'en is veel gezonder en beter te controleren dan direct boven de kooltjes. Je kan experimenteren met verschillende soorten hout die de smaak gunstig beïnvloeden. De hele zomer lekker buiten kokkerellen! Koken, barbecuen, roken en fikkiestoken in één!zalm-klein (93K)

  BrandMeester test al zijn producten uitvoerig voordat ze op de markt komen. Een vervelend karweitje...
  Een stukje zalm roken gaat ook heel goed in de buitenkeuken.'

  Fam. Brand uit Amersfoort.  Wil je ook met je nieuwe aanwinst in het gastenboek? Stuur dan je verhaal (max. 50 woorden) en een foto naar mij.