Atelier BrandMeester

design buitenhaard Ufo-80

Buitenhaarden.

Ik maak uitsluitend gebruik van hoogwaardige staalsoorten met een forse wanddikte. Duurzame BrandMeester tuinhaarden gaan dus veel langer mee dan die van de goedkope concurrentie. Bovendien zijn mijn terraskachels ontworpen op een efficiënte verbranding met minimale rookuitstoot.

Dakdoorvoer set.

In een tuinontwerp wordt steeds vaker een terrashaard in de veranda geplaatst met een dakdoorvoer. Zo geniet je altijd droog, warm en uit de wind van het vlammenspel. Ik lever complete rvs dakdoorvoersets op maat welke perfect aansluiten op de dikwandig stalen kachelpijp van de BrandMeester terrashaard.

Fair share tarieven.

Alle prijzen staan op deze pagina bij de afbeeldingen en zijn inclusief 21 % BTW. Heb je minder budget? Informeer naar een passende deal. Heb je het ruim, doneer dan graag meer zodat we anderen zonder geld ook kunnen blijven helpen.

Bestellen?

Als je wat leuks ziet neem je gewoon contact op en kom je eens langs. Zoek je iets wat er niet bij staat? Dan kan ik het maken. Er staat altijd een voorraad buitenhaarden in het atelier, klaar om mee te nemen.terrashaard BrandMeester Classic. terraskachel BrandMeester Big. terraskachel BrandMeester dakdoorvoer.

BrandMeester dutch design terrashaarden bij RTL4 Eigen Huis en Tuin: links de Classic, rechts de Big (met dakdoorvoer in de veranda geplaatst).


Recycle terraskachels

gasfles kachel BrandMeester Classic 2018.

BrandMeester buitenhaarden, gemaakt van grote oude gasflessen ook wel dikbuiken genoemd. Deze kunnen wel 50 jaar oud zijn en hebben een mooie industriële uitstraling. De schoorsteen is een zware stalen pijp met een wanddikte van 3 mm, stijlvol afgewerkt met een 'zwevend' regenkapje.

Met de lak van de gasfles er nog op. Deze laag brandt er met een uurtje vanzelf af tijdens de eerste keer stoken. Daarna wordt de kachel na verloop van tijd roestkleurig.
Als dit echt niet kan bij jou in de tuin kan je kachel 'gestraald' worden. Bij dit proces wordt het staal geheel schoon gemaakt. De kosten hiervoor zijn € 100,00.

De afmeting van de stookruimte is ongeveer 38 cm bij 48 cm, de wanddikte van het staal is 3 tot 5 mm. Hij is ongeveer 150 cm hoog (kan hoger gemaakt) en weegt 35 kg.

buitenhaard classic terraskachel classic terraskachel big terraskachel big krulstaart

Van links naar rechts:

BrandMeester Classic brandend. BrandMeester Classic brandend.
 • BrandMeester Classic: € 199,00
 • BrandMeester Classic met deurtje: € 269,00 € 249,00
 • BrandMeester Big, met deur, kookplaatje en krulstaart: € 349,00 € 319,00
 • Inclusief de gebogen pootjes, vaste dikwandig stalen schoorsteen van 90 cm en regenkapje. Optioneel kan de schoorsteen met een verlengstuk verhoogd worden.

  Variaties op het uiterlijk zijn bespreekbaar en kunnen veelal zonder meerprijs uitgevoerd worden.  Unieke recycle vuurmonster terrashaarden!

  terrashaard monsters vuurmonster monster tuinhaard vuurspuwend monster uniek vuurmonster terraskachel tuinhaard trol buitenhaard haai shark buitenhaard kikkerprins

  Monsterhaard (met de lak van de gasfles er nog op): € 399,00. Met vaste 133X3 kachelpijp en regenkapje (wordt roestkleurig na verloop van tijd).

  De afmeting van de stookruimte is ongeveer 38 cm bij 48 cm, de wanddikte van het staal is 3 tot 5 mm. Hij is ongeveer 150 cm hoog (kan hoger gemaakt) en weegt 35 kg.


  Design terrashaard UFO-60

  design terrashaard ufo-60 design terrashaard ufo-60 design terrashaard ufo-60

  Een fraaie ovale terrashaard. De stookruimte is 60 cm breed en 30 cm hoog, 5 mm dik staal (wordt roestkleurig na verloop van tijd). De poten zijn 30 cm lang. Gewicht: 50 kg! Een prachtige sixties/ seventies retro designhaard welke aan een vliegende schotel doet denken.
  Met een 125mm schoorsteenaansluiting. Er kan een 3mm dikke stalen BrandMeester schoorsteen op maar ook conventionele kachelpijp, om bochten en/of dakdoorvoor te realiseren. € 699,00 € 599,00.
  Bepaal afhankelijk van de plaatsing welke schoorsteen je erbij neemt. Advies nodig? Bel me gerust.


  Design terrashaard UFO-80

  design terrashaard Ufo80 design terrashaard ufo-80 grote ovale terrashaard grote ovale terrashaard

  BrandMeester UFO-80, een enorm grote ovale terrashaard. 80 cm breed, 3 mm dik hooggelegeerd staal in de kwaliteit HSS 910 (wordt net als cortenstaal roestkleurig na verloop van tijd). Gewicht 45 kg! Een prachtige sixties/ seventies retro design terrashaard welke aan een vliegende schotel doet denken.
  Met een 125mm schoorsteenaansluiting. Er kan een 3mm dikke stalen BrandMeester schoorsteen op maar ook conventionele kachelpijp, om bochten en/of dakdoorvoer te realiseren. € 699,00 € 599,00.
  Bepaal afhankelijk van de plaatsing welke schoorsteen je erbij neemt. Advies nodig? Bel me gerust.


  Unieke variant op de Ufo-80

  Ufo-80 met deur Ufo-80 met deur Ufo-80 met deur

  Ufo tuinhaard rondom open Ufo tuinhaard rondom open

  Eerder gemaakte variaties op het thema Ufo. Deze exemplaren zijn verkocht...


  Terrashaard met wielen

  terraskachel Big met wieltjes terraskachel Big met wieltjes terraskachel Big met wieltjes terraskachel Big met wieltjes

  De nieuwe BrandMeester Big terraskachel met wieltjes. Zo verplaats je de kachel eenvoudig (Niet doen als hij brandt!). Oerdegelijk gebouwd.
  Op bovenstaande foto's is de terraskachel schoongebrand en in hittebestendige lak te zien.

  Hier zie je de Big op wielen zoals hij geleverd wordt voor de prijs van € 449,00. Schoonbranden gaat eenvoudig met de eerste stook. De kachel wordt roestkleurig na verloop van tijd. Ook kan je zelf hittebestendige verf op de kachel spuiten na het schoonbranden.


  Terrashaard accessoires

  *Beperkte oplage* BrandMeester kachelpook/ vuurpook
  Gesmeed uit 12mm dik rond staal, met het BrandMeester logo verwerkt in het handvat. Ongeveer 60 cm lang: € 45,00

  Hoge pootjes van ronde buis in plaats van de gebogen pootjes heeft een meerprijs van € 30,00.

  Vind je de schoorsteenpijp niet hoog genoeg? Er zijn opzetstukken waarmee je de gewenste hoogte kan bereiken, in dezelfde zware kwaliteit.

  Kachelpijp dikwandig staal 133X3 mm:

 • 180 cm pijp met regenkapje: € 160,00
 • 135 cm pijp met regenkapje: € 120,00
 • 90 cm pijp met regenkapje: € 80,00
 • 45 cm pijp met regenkapje: € 50,00

 • Hittebestendige lak - kachelpoets

 • Spuitbus hittebestendige coating: € 15,00
 • Eclair Noir kachelpoets: € 8,00