Atelier BrandMeester - buitenhaarden
Kunstobjecten - Buitenhaarden - Kachelpijp - Stooktips - BrandMeester? - Contact/adres - Gastenboek
Telefoon: 06- 45042017 - Email:

design buitenhaard Ufo-80

Terraskachel, buitenhaard, vuurschaal, barbecue smoker

Op deze pagina vind je alle houtkachels, tuinhaarden, terraskachels, vuurschalen, bbq smokers van BrandMeester en de prijzen daarvan.

Industriële kwaliteit

Ik maak uitsluitend gebruik van hoogwaardige staalsoorten met een forse wanddikte. Duurzame BrandMeester buitenhaarden gaan dus veel langer mee dan die van de goedkope concurrentie. Bovendien zijn ze ontworpen op een efficiënte verbranding met minimale uitstoot.

Dakdoorvoer set

Steeds vaker worden buitenhaarden in de veranda geplaatst met een dakdoorvoer. Zo geniet je altijd droog, warm en uit de wind van het vlammenspel. Ik lever complete rvs dakdoorvoersets op maat.

Tarieven

Alle prijzen staan op deze pagina bij de afbeeldingen. Scroll door deze pagina voor het complete assortiment.

Bestellen

Als je wat leuks ziet neem je gewoon contact op en kom je eens langs. Zoek je iets wat er niet bij staat? Dan kan ik het maken. Er staat altijd een voorraad buitenhaarden in het atelier, klaar om mee te nemen.terrashaard BrandMeester Classic. terraskachel BrandMeester Big. terraskachel BrandMeester dakdoorvoer.

BrandMeester dutch design terrashaarden bij RTL4 Eigen Huis en Tuin: links de Classic, rechts de Big (met dakdoorvoer in de veranda geplaatst).


Recycle terraskachels

gasfles kachel BrandMeester Classic 2018.

BrandMeester buitenhaarden, gemaakt van grote oude gasflessen ook wel dikbuiken genoemd. Deze kunnen wel 50 jaar oud zijn en hebben een mooie industriële uitstraling. De schoorsteen is een zware stalen pijp met een wanddikte van 3 mm, stijlvol afgewerkt met een 'zwevend' regenkapje.

Met de lak van de gasfles er nog op. Deze laag brandt er met een uurtje vanzelf af tijdens de eerste keer stoken. Als dit echt niet kan bij jou in de tuin kan je kachel 'gestraald' worden. Bij dit proces wordt het staal geheel schoon gemaakt. De kosten hiervoor zijn € 100,00.

De afmeting van de stookruimte is ongeveer 38 cm bij 48 cm, de wanddikte van het staal is 3 tot 5 mm. Hij is ongeveer 150 cm hoog (kan hoger gemaakt) en weegt 35 kg.

buitenhaard classic terraskachel classic terraskachel big terraskachel big krulstaart

Van links naar rechts:

BrandMeester Classic brandend. BrandMeester Classic brandend.
 • BrandMeester Classic: € 199,00
 • BrandMeester Classic met deurtje: € 269,00
 • BrandMeester Big, met deur, kookplaatje en krulstaart: € 349,00
 • Inclusief de gebogen pootjes, vaste dikwandig stalen schoorsteen van 90 cm en regenkapje. Optioneel kan de schoorsteen met een verlengstuk verhoogd worden.

  Variaties op het uiterlijk zijn bespreekbaar en kunnen veelal zonder meerprijs uitgevoerd worden.  Recycle vuurmonster terrashaarden!

  terrashaard monsters vuurmonster monster tuinhaard vuurspuwend monster uniek vuurmonster terraskachel tuinhaard trol buitenhaard haai shark buitenhaard kikkerprins

  Monsterhaard (met de lak van de gasfles er nog op): € 399,00. Met vaste 133X3 kachelpijp en regenkapje (wordt roestkleurig na verloop van tijd).

  De afmeting van de stookruimte is ongeveer 38 cm bij 48 cm, de wanddikte van het staal is 3 tot 5 mm. Hij is ongeveer 150 cm hoog (kan hoger gemaakt) en weegt 35 kg.


  Design terrashaard UFO-60

  design terrashaard ufo-60 design terrashaard ufo-60 design terrashaard ufo-60

  Een fraaie ovale terrashaard. De stookruimte is 60 cm breed en 30 cm hoog, 5 mm dik staal (wordt roestkleurig na verloop van tijd). De poten zijn 30 cm lang. Gewicht: 50 kg! Een prachtige sixties/ seventies retro designhaard welke aan een vliegende schotel doet denken.
  Met een 125mm schoorsteenaansluiting. Er kan een 3mm dikke stalen BrandMeester schoorsteen op maar ook conventionele kachelpijp, om bochten en/of dakdoorvoor te realiseren. € 699,00 € 599,00.
  Bepaal afhankelijk van de plaatsing welke schoorsteen je erbij neemt. Advies nodig? Bel me gerust.


  Design terrashaard UFO-80

  design terrashaard Ufo80 design terrashaard ufo-80 grote ovale terrashaard grote ovale terrashaard

  BrandMeester UFO-80, een enorm grote ovale terrashaard. 80 cm breed, 3 mm dik hooggelegeerd staal in de kwaliteit HSS 910 (wordt net als cortenstaal roestkleurig na verloop van tijd). Gewicht 45 kg! Een prachtige sixties/ seventies retro design terrashaard welke aan een vliegende schotel doet denken.
  Met een 125mm schoorsteenaansluiting. Er kan een 3mm dikke stalen BrandMeester schoorsteen op maar ook conventionele kachelpijp, om bochten en/of dakdoorvoor te realiseren. € 699,00 € 599,00.
  Bepaal afhankelijk van de plaatsing welke schoorsteen je erbij neemt. Advies nodig? Bel me gerust.


  Unieke variant op de Ufo-80

  Ufo-80 met deur Ufo-80 met deur Ufo-80 met deur

  Unieke variant op de Ufo-80. Twee zwaar uitgevoerde deurtjes om de vuurmond te kunnen sluiten. Mijn associatie was meteen Lovebug.
  Deze one of a kind Ufo-80 is te koop voor € 799,00. Een rookkanaal op maat kan worden bijgeleverd, eventueel met dakdoorvoer.
  De Ufo-80 heeft een stookkamer kan 80 cm breed en 50 cm hoog. Hij staat stabiel op 3 stevige poten en heeft een totale hoogte van ongeveer 70 cm. Het hoogwaardige HSS-910 staal heeft een wanddikte van 3 mm. De schoorsteenaansluiting heeft een diameter van 125 mm.

  Ufo tuinhaard rondom open Ufo tuinhaard rondom open

  Eerder gemaakte variaties op het thema Ufo. Deze exemplaren zijn verkocht...


  Vuurschalen

  Een vuurschaal brandt beter en schoner dan een vuurkorf

  Aanbieding: mooie grote vuurschaal van hooggelegeerd staal (onverwoestbaar) op drie poten. 80 cm doorsnee, 25 cm diep, wanddikte 2 mm. € 199,00 € 149,00

  grote diepe cortenstaal vuurschaal 80 cm doorsnee grote diepe cortenstaal vuurschaal 80 cm doorsnee grote diepe cortenstaal vuurschaal 80 cm doorsnee


  vuurschaal 127 cm 4 mm vuurschaal 100 cm en 127 cm 4 mm waterschaal 100 cm en 127 cm 4 mm

  Dikwandig stalen vuurschalen. Allen staan stabiel op drie buispoten.

 • Diameter 100 cm, 4 mm dik staal, 63,1 liter inhoud, gewicht 32 kg: € 299,00
 • Diameter 127 cm, 4 mm dik staal, 119,4 liter inhoud, gewicht 50 kg: € 379,00
 • Diameter 60 cm, 5 mm dik staal, 14,6 liter inhoud, gewicht 20 kg: € 199,00
 • De schalen zijn voorzien van een gaatje in de bodem zodat er geen regenwater in blijft staan. Deze schalen zijn echter ook goed in te zetten als waterschalen. Dan bestel je gewoon een schaal in de gewenste diameter zonder gaatje in de bodem.

  Andere maten vuurschaal/ waterschaal (700 x 4 mm, 800 x 3 mm, 900x 4 mm, 1100 x 4 mm) zijn ook op bestelling leverbaar.

  Rocketstove

  rocketstove rocketstove

  BrandMeester Rocketstove, gemaakt van 133x3 mm blank stalen buis (wordt roestkleurig na verloop van tijd). Met weinig sprokkelhout snel pannenkoeken bakken in de tuin of op de camping. Prijs: € 149,00.  BBQ Smoker

  smoker buitenkeuken smoker buitenkeuken
  De BrandMeester barbecue/ smoker.
  Eindelijk... een compacte maar veelzijdige oklahoma stijl barbecue die ook gewoon in een normale stadstuin past. Het indirecte bbq'en is veel gezonder en beter te controleren dan direct boven de kooltjes. Je kan experimenteren met verschillende soorten hout die de smaak gunstig beïnvloeden. De hele zomer lekker buiten kokkerellen!
  Het vet uit het voedsel wordt via het vetkraantje onder de bbq/ rookruimte in een bakje/ emmertje opgevangen.

  Met de lak van de gasfles er nog op (wordt roestkleurig na verloop van tijd): € 579,00
  Gestraald en gecoat in hittebestendige lak: € 749,00  Terrashaard met wielen

  terraskachel Big met wieltjes terraskachel Big met wieltjes terraskachel Big met wieltjes terraskachel Big met wieltjes

  De nieuwe BrandMeester Big terraskachel met wieltjes. Zo verplaats je de kachel eenvoudig (Niet doen als hij brandt!). Oerdegelijk gebouwd.
  Op bovenstaande foto's is de terraskachel schoongebrand en in hittebestendige lak te zien.

  Hier zie je de Big op wielen zoals hij geleverd wordt voor de prijs van € 449,00. Schoonbranden gaat eenvoudig met de eerste stook. De kachel wordt roestkleurig na verloop van tijd. Ook kan je zelf hittebestendige verf op de kachel spuiten na het schoonbranden.


  Terrashaard accessoires

  *Beperkte oplage* BrandMeester kachelpook/ vuurpook
  Gesmeed uit 12mm dik rond staal, met het BrandMeester logo verwerkt in het handvat. Ongeveer 60 cm lang: € 45,00

  Hoge pootjes van ronde buis in plaats van de gebogen pootjes heeft een meerprijs van € 30,00.

  Schoorsteendelen staal 133X3 mm:

 • 180 cm pijp met regenkapje: € 160,00
 • 135 cm pijp met regenkapje: € 120,00
 • 90 cm pijp met regenkapje: € 80,00
 • 45 cm pijp met regenkapje: € 50,00

 • Dakdoorvoer set

  Er zijn 3 soorten Holetherm 125 mm dubbelwandige dakdoorvoer sets verkrijgbaar welke perfect aansluiten op de 133 X 3 buis. Voor een vlak dak (€ 350,00), een hellend dak (€ 350,00) of een pannendak (€ 450,00).

  Geef bij je bestelling de schuinte van je dak door zodat je de juiste set krijgt.

  dakdoorvoer set Ufo-80 met dakdoorvoer
  De set bestaat uit:
  • kachelaansluitstuk
  • 100cm dubbelwandige pijp
  • verdiepingsondersteuning
  • dakdoorvoerplaat
  • stormkraag
  • trekkende regenkap


  Hittebestendige lak - kachelpoets

 • Spuitbus hittebestendige coating: € 15,00
 • Eclair Noir kachelpoets: € 8,00